Начин на приготвяне
Разлепваме 4 бр. слепени бисквити Орео. От тях трябва да станат 8 бр. цели кръгли половинки. Тях ще използваме за декорация. Слагаме ги в чиния.
Други 3 слепени бисквити ги разлепваме и смиламе с блендер много фино като пясък. Трябва да са толкова фино смлени, че да можем да ги ръсим с цедка. Слагаме ги в друга чиния, след като ги смелим. Те ще ни трябват за поръсване на десерта, след като го направим изцяло.
Бисквитите Еверест Какао ги начупваме и ги смиламе в блендер. Слагаме ги в голяма купа.
Разлепваме 5 бр. слепени бисквити Орео и ги смиламе също. Трохите от бисквитите Еверест и вече 10 бр. разлепени бисквити ги смесваме в една купа. В купата добавяме 1 меко масло и с ръце омесваме всичко.
В ринг за торта на дъното разнасяме бисквитено–масленото тесто и притискаме. После го слагаме в хладилника за 40 мин. минимум да стегне.
По време на разлепването белия крем, с който са слепени бисквитите Орео, го отделяме в купа. Отделянето го правим с тънък нож. При крема добавяме две цели пакетчета крем за мазане Пилос. При крема за мазане в купата слагаме около ½ ч.ч. захар и 2 малки ванилии.
В бисквитения блат не слагаме захар, защото Еверест са сладки бисквити. Разбиваме с миксер до гладка смес без бучки. Течната сметана, студена, я слагаме в друга купа и я разбиваме с миксер. След като я разбием, я смесваме с другата смес с лъжица много внимателно.
В 4 с.л. вода, излети в малък мерителен съд, разтваряме 2/3 пакатче желатин и разбъркваме. Напълваме с вода шола или малка касерола и я загряваме на котлона, вътре слагаме съда с желатина.
При непрекъснато бъркане го разтваряме на водна баня. Течният желатин изсипваме в крема. Върху вече стегнатия блат изсипваме сместа и заглаждаме.
Слагаме в хладилника да стегне за едно денонощие. Поръсваме след това със смлените трохи от бисквити Орео, които заделихме и украсяваме с 8 кръгчета. Режем на 8 парчета. Рингът, който използвах, е с диаметър 20 см. и спокойно могат да станат 10 хубави парчета.
Режем ги като торта. Хапваме с кафе. Да ви е сладко! Десертът е подходящ за Празника на мама или друг по-специален повод.