Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с бисквити Орео и Еверест

Чийзкейк с бисквити Орео и Еверест

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Чийзкейк с бисквити Орео и Еверест
Снимка: Марияна
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Ако е толкова вкусен, че чак не ви се вярва, значи е приготвен точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • бисквити - 4 бр. Орео, слепени за украса за отгоре
  • бисквити - 3 бр. Орео, слепени за смилане за отгоре
  • бисквити - 210 г /1 бр. пакет/, Еверест Какао, за блата
  • бисквити - 5 бр. Орео слепени, за блата
  • крем - 400 г Пилос за мазане
  • сметана - 200 мл Пилос, сладкарска
  • захар - ½ ч.ч.
  • масло - 100 г немско
  • ванилия - 2 бр.
  • желатин - 2/3 пакетче
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разлепваме 4 бр. слепени бисквити Орео. От тях трябва да станат 8 бр. цели кръгли половинки. Тях ще използваме за декорация. Слагаме ги в чиния.

Други 3 слепени бисквити ги разлепваме и смиламе с блендер много фино като пясък. Трябва да са толкова фино смлени, че да можем да ги ръсим с цедка. Слагаме ги в друга чиния, след като ги смелим. Те ще ни трябват за поръсване на десерта, след като го направим изцяло.

Бисквитите Еверест Какао ги начупваме и ги смиламе в блендер. Слагаме ги в голяма купа.

Разлепваме 5 бр. слепени бисквити Орео и ги смиламе също. Трохите от бисквитите Еверест и вече 10 бр. разлепени бисквити ги смесваме в една купа. В купата добавяме 1 меко масло и с ръце омесваме всичко.

В ринг за торта на дъното разнасяме бисквитено–масленото тесто и притискаме. После го слагаме в хладилника за 40 мин. минимум да стегне.

По време на разлепването белия крем, с който са слепени бисквитите Орео, го отделяме в купа. Отделянето го правим с тънък нож. При крема добавяме две цели пакетчета крем за мазане Пилос. При крема за мазане в купата слагаме около ½ ч.ч. захар и 2 малки ванилии.

В бисквитения блат не слагаме захар, защото Еверест са сладки бисквити. Разбиваме с миксер до гладка смес без бучки. Течната сметана, студена, я слагаме в друга купа и я разбиваме с миксер. След като я разбием, я смесваме с другата смес с лъжица много внимателно.

В 4 с.л. вода, излети в малък мерителен съд, разтваряме 2/3 пакатче желатин и разбъркваме. Напълваме с вода шола или малка касерола и я загряваме на котлона, вътре слагаме съда с желатина.

При непрекъснато бъркане го разтваряме на водна баня. Течният желатин изсипваме в крема. Върху вече стегнатия блат изсипваме сместа и заглаждаме.

Слагаме в хладилника да стегне за едно денонощие. Поръсваме след това със смлените трохи от бисквити Орео, които заделихме и украсяваме с 8 кръгчета. Режем на 8 парчета. Рингът, който използвах, е с диаметър 20 см. и спокойно могат да станат 10 хубави парчета.

Режем ги като торта. Хапваме с кафе. Да ви е сладко! Десертът е подходящ за Празника на мама или друг по-специален повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: