Ябълков пай Роза

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
11/04/2012
Приготвяне35 мин.
Готвене30 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 457
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте в купа брашното и захарта и добавете към него маслото на кубчета. Започнете с пръсти да смесвате, докато стане на трохи. Сипете върху кухненския плот и замесете сместа.

В кладенче по средата добавете 1 с.л. олио и вода, колкото е необходимо. Ако тестото е твърдо добавете малко водичка, а ако е меко - малко брашно. Щом се получи гладко тесто, го покрийте с фолио и оставете за 30 минути в хладилника.

Намазнете форма за пая и в нея сложете разточеното на кръг тесто, като то трябва да излиза леко от стените на тавичката. Притиснете добре с пръсти.

За пълнежа сложете в съд на котлона 3 с.л. сладко по избор, заедно с нарязаните и запечени орехи, ситно нарязана 1 ябълка, водата, рома, джинджифила, канелата и индийското орехче.

Щом течността се изпари, снемете от котлона и оставете да се изстуди. Напълнете пая с нея. Нарежете обелените ябълки на тънки филии и започнете от периферията към средата да ги редите на кръгове, като застъпвате краищата им. Отгоре сложете няколко малки бучки масло и поръсете леко с кристална захар.

Сложете да се изпече в предварително загряна силна фурна, на около 210 градуса, като към края покрийте с фолио отгоре, за да не прегори. подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
нол
нол
08.09.2012 21:27
'урна' :)
0
0