Пилешки пай Роза

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки пай Роза
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Разкошен солен пай с пилешки филенца, който можете да сервирате както като предястие, така и като основно ястие."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 - 4 бр. пилешки филета
  • моркови - 3 бр. сварени
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава кромид
  • за марината
  • соев сос - 1с.л
  • лимони - сок от 1 бр.
  • индийско орехче - 2 щипки
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди нарежете на жулиени, смесете съставките за маринатата и мариновайте месото за половин час.

Скълцайте лука и гъбите и ги задушете в малко мазнина, като накрая овкусите със сол и пипер.

Настържете едро морковите.

Намазнете подходяща тава и подредете ред пилешко, което трябва да покрива и стените. Отгоре наръсете кашкавал, сипете запържените зеленчуци и след тях - морковите.

Притиснете продуктите леко и сложете втората част пилешки жулиени.

Печете пая за около 25-30 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Извадете готовия солен пай и отлейте образувалата се течност. Поръсете с още кашкавал и пъхнете във фурната, докато се разтопи и зачерви.

Пилешкият пай Роза е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: