Лесни бисквити с парченца шоколад

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120525
10/03/2017
"Когато някой ни попита дали искаме такава шоколадова бисквитка, с готовност отговаряме, че искаме поне четири, моля "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 779
  • Преглеждания за месеца407
  • Преглеждания за седмицата323
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чаената чаша е с вместимост 200 мл. Разтопете маслото, сипете го в купа, сложете двата вида захар и разбъркайте.

Разбийте яйцата, добавете ги в купата и отново разбъркайте с тел до пълното им поемане.

Пресейте брашното, солта, ванилията и бакпулвера. Сипете го в купата и с дървена лъжичка разбъркайте енергично до получаване на гъсто лепнещо тесто.

Нарежете шоколада на малки парчета и го добавете към тестото, ако ползвате шоколадови капки ги сложете цели.

Разбъркайте сместа с лъжицата, покрийте с домакинско фолио и сложете за 20 минути в хладилника.

Вземете голяма плоска широка тава и поставете хартия за печене. Извадете тестото, с лъжица загребете от сместа и с помощта на ръцете оформете топче. Ръцете трябва да са леко навлажнени, за да не ви лепне тестото.

Оформете топчетата и ги подредете в тавата като оставете разстояние между тях, и не ги правете много големи, защото при печене тестото се разлива. От това тесто на мен ми излязоха 12 бр. големи бисквитки.

Загрейте фурната на 180градуса с вентилатор и сложете тавата в средата на фурната.

Печете бисквитите за 12-15мин. Като ги наблюдавайте, щом започнат да променят цвета си и по краищата да стават златисти ги извадете.

Поставете всяка бисквитка върху метална решетка да изстине. Получават се хрупкави бисквити, с приятна мека вътрешност и наситен шоколадов вкус :)

Рейтинг

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
borinor
borinor
20.10.2019 18:19
Лени и много вкусни!
0
0
Мария
Мария
06.10.2019 12:16
Наистина са лесни.
1
0
Filareta Betova
Filareta Betova
17.04.2017 08:56
Стават страхотни -аз съм заменяла бялото брашно със смес от смлени овесени ядки и оризово брашно .Най-важно в рецептата е да се оставя разстояние между бисквитките!
1
0
Мария
Мария
22.10.2019 18:03
Някой път и аз ще пробвам по този начин.
0
0