Панирани печурки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Панирани печурки2 / 2
11/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Тази седмица ще се провеждат избори за Най-вкусното бирено мезе. Ще гласувате ли и за нашия кандидат?"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 г печурки
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 броя
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре гъбите, отделете пънчетата и ги посолете и поръсете с малко черен пипер.

Във всяка гугла капнете по малко зехтин и сложете парченце кашкавал.

Наредете гуглите и пънчетата в подмазнена тава и сложете да се запекат в загряна фурна за 10-15 минути.

Разбийте до хомогенност яйцата, брашното и бирата. Всяка гъба овалвайте в панировката добре и пускайте да се изпържи равномерно в сгорещената мазнина.

Отцеждайте върху кухненска хартия. Поднесете панираните печурки със свежа салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
58
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
панирала съм гъби.но леко подварени , а не печени
15.05.2016 22:28
Блажка Панова
Блажка Панова
пълни глупости
27.03.2014 18:42
1
3