Бретцели
Perece

Бретцели

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2342k6832k3
Бретцели
Снимка: Таня Левенова
1 / 2
11/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Каква диета, когато ей-сега ще извадим от фурната топли-топли бретцели"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • бира - 50 мл
  • мая - 7 г суха
  • сол - 5 г
  • захар - 1 - 2 щ.
  • олио - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • морска сол - за поръсване
  • прясно мляко - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от продуктите, като маята се смесва с брашното. Тестото се покрива и се оставя да втасва на топло за около 40 мин.

След това то се премесва леко с още малко брашно и се оформя на руло. Рулото се дели на 6 части. От всяка част с ръце се разточва фитил. Той се прегъва в средата и двата му края се усукват два пъти.

След това краищата се прибират в средата на полученият кръг. Когато бретцелите са оформени, един по един се поставят в съд с подсолена вряща вода. Държат се точно по 40 секунди всеки.

Вадят се с решетъчна лъжица и се редят в тава, застлана с хартия за печене. С четка се намазват с прясно мляко, поръсват се с морска сол на вкус.

Тавата се поставя в студена фурна, която се включва на 180 градуса. Готови са след около 40-45 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: