Начин на приготвяне
Почистеното филе нарежете на кубчета и запържете до златисто от всички страни. Премахнете запърженото пилешко от тавата и в същата мазнина запържете смлените в блендер, лук, морков и пиперка.
Добавете гъбите и граха, пържете до омекване на зеленчука. Добавете добре измития ориз, бульона разтворен във топлата вода и разбъркайте.
Посолете на вкус и поръсете с черен пипер, добавете запърженото месо и поставете в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете до готовност на ориза.
Направете си заливката, като разбийте яйцата с тел за бъркане, добавете сметаната и половината настърган кашкавал.
Залейте готовия ориз равномерно и поръсете с останалата част от кашкавала, печете само на горен реотан за запичане на заливката до желания от вас загар.
Коментари