Агнешки сърца с ориз

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753324
13/04/2012
"Следващият път, когато любимият ви каже, че сърцето му принадлежи само на вас, изяжте и неговата порция агнешки сърца с ориз "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 130
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 3 броя агнешки сърца
  • оцет - 1 ч.ч.
  • вода - 2 - 3 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 брой, голям
  • дафинов лист - 2 броя
  • праз - 2 стръка, бялата част
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 350 - 400 г
  • сол
  • черен пипер - млян и 10 броя зърна
  • олио - около 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте и почистете агнешките сърца. Сложете ги да се варят с водата и оцета, едро нарязания морков, дафиновите листа, кромида и цели зърна черен пипер. След това ги извадете и прецедете бульона.

Загрейте олиото в тенджера и сложете да се запържи накълцания праз, а след малко и чесън. Щом омекне добавете измития ориз и бъркайте, докато и той се запържи. Овкусете го със сол, черен пипер и прехвърлете в тава.

Отгоре разпределете нарязаните сърца. Залейте с 2 ч.ч. от бульона и долейте още 2-3 ч.ч. топла вода. Сложете тавата с ястието да се пече в умерено загряна фурна, докато оризът попие течността.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нина
Нина
30.09.2013 17:57
1 чаена чаша оцет?
1
0