Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с портокалов крем

Сладкиш с портокалов крем

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Сладкиш с портокалов крем
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Специално за вас - сладкиш с глазура и неустоим портокалов аромат"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 225 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • есенция ром - 2 мл /1 ампула/
  • За крема
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 75 г
  • вода - 70 мл
  • портокали - настъргана кора от 1 портокал
  • портокалов сок - сока от 1/2 малък портокал
  • есенция ром - 2 мл /1 ампула/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете маслото да омекне стайна температура. Прибавете захарта и разбийте на пухкав крем. Прибавете яйцата едно по едно и и разбийте внимателно, за да не се пресече.

Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията и с помощта на лъжичка прибавяйте малко по-малко към сместа като редувате и с прясното мляко с ром. Добре разбитото тесто се изсипва в малка тортена форма, покрита с намаслена хартия за печене и се заглажда.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 мин. Оставете опечения сладкиш за 10 мин. във формата, след което обърнете върху решетка и оставете да изстине. През това време пригответе крема.

Разтворете пудрата захар във водата и оставете на котлон да кипне за 5 мин. и оставете да изстине.

Омекналото масло разбийте до побеляване заедно с портокаловите кори и портокаловия сок. Малко по-малко прибавете и изстиналия сироп и ампулата ром. Разбивате крема, докато се изглади.

Поставете готовия блат в десертна чиния, намажете с крема и украсете. Сервирайте сладкиша добре охладен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: