Ломска саламура
Lomska salamuraЛомская уха

Ломска саламура

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
18804251
Ломска саламура
Снимка: Maria Petrova
1 / 4
07/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
"Изпитана рецепта за гозба с речна риба - опитайте и оценете колко ви харесва от 1 до 10"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и се изпържва, оваляна в брашно, в нагорещено олио.

Лукът, доматите и чушките се запичат, нарязват се на едро и се слагат в тенджера с вода. Трябва да врят, докато омекнат напълно.

Към тях се добавя пържената риба, накълцаният чесън, наситнените магданоз, копър и солта.

Олиото, в което е пържена рибата, не се прецежда и се слагат около 3-4 с.л. в саламурата. Оставя се да заври за няколко минути и се изключва. Рибената чорба се поднася гореща с лют пипер и лимон.

Ломската саламура е супер вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: