Маслени сладки Гъбки с какао

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
14/03/2017
"Вкусни гъбки, с които с чиста съвест може да прекалите - ужасно вкусни са "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции48
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 120
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер мекото масло, пудрата захар и ваниловата захар на еднороден крем. Добавете при непрекъсната разбъркване яйцата едно по едно. Прибавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и нишестето.

Замесете меко тесто завийте със стреч фолио и поставете в хладилник за 30 минути. Разделете тестото на 46-48 броя оформени топчета и ги подредете в тава постлана с хартия за печене.

Единият край на малка тръбичка потопете в какаото и натиснете в средата на едно от топчетата, така оформяме крачето на гъбката.

Така процедирате с всички гъбки и печете за около 15 минути в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Ароматните, ронливи и вкусни гъбки оставете да се охладят напълно.

Кутия за съхранение на бисквити и бонбони - мъфин-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кутия за съхранение на бисквити и бонбони - мъфин
3.90 лв.
3.00 лв.
Виж ››

И ако не в стилна кутия с формата на мъфин, в какво друго биха се съхраняли най-добре вкусните мъфини и сладки, които приготвяте

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Даниела Русева
Сладки гъбки с мил спомен от детството и с дъх на домашно печените курабии. С поздрав!
2
0