Агнешко с картофи и чушки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Агнешко с картофи и чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг младо, джолан обезкостен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • вино - 2 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • розмарин - на око
  • девесил - няколко стръка
  • картофи - 1 кг
  • чушки - 3 броя червени
  • риган - 1 ч.л. сушен
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото направете на голям лист с помощта на нож и го намажете със смес от 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол, розмарин и с 1-2 с.л. вино, олио, горчицата, докато се получи гъста паста.

Завийте на руло, завържете с връв и пак намажете цялото парче месо с пастата. Сложете го в голяма подмазнена тава върху предварително почистените и нарязани картофи и чушки.

Посолете, поръсете със сол и черен пипер, ригана, объркайте и долейте виното. Сложете фолио и пъхнете в загряна фурна да се пече за 1 час и 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: