Начин на приготвяне
Отделят се жълтъци от белтъците.
Махат се костилките на фурмите и се поставят в дълбок съд.
При тях се добавят четирите жълтъка и се пасират (блендират). Получава се гъста лепкава смес.
Добавя се какаото и разбиваме още около 30 секунди с пасатора.
С миксер разбиваме белтъците на пухкав сняг. Внимателно ги прибавяме към другата смес и внимателно разбъркваме с дървена шпатулка.
В малка тортена формичка застиламе хартия за печене и изсипваме приготвената смес.
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна на вентилатор.
Когато блатчето изстине напълно, се намазва с кайсиевото сладко, поръсва се с кокоса и се поставя на студено да отлежи 3-4 часа.