Свинско с лапад на фурна

16/04/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Оказва се, че свинското месо чудесно се съчетава с лапад. Опитайте и ще се убедите сами"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 921
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г за готвене
  • лапад - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мазнина - около 120 мл
  • за заливката
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 2 с.л.
  • сода - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото осолете, поръсете с черен пипер и сложете да се запържи, докато си промени цвета в половината от сгорещеното олио. Извадете го в тава и в тигана долейте останалата мазнина.

Сложете да се запържи накълцания лук, ситно нарязания морков и накрая скълцания чесън. Щом омекнат добавете почистения и нарязан лапад и долейте малко вода. Добавете подправки и изчакайте, докато течността се поизпари.

Сипете зеленчуковата смес към свинското и разбъркайте. Долейте 100 мл вода и покрийте тавата с фолио. Сложете да се пече за 1 час в загряна на 200 градуса фурна.

Махнете фолиото, залейте с разбитите яйца, кисело мляко, брашно, щипка сол и сода и върнете да се изпече, докато поливът се втвърди. подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар