Агнешко печено с джоджен

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко печено с джоджен2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
7
"Не всеки може да приготви вкусно и крехко агнешко, което да се топи в устата. Но всеки може да се научи как да стане това, като прочете тази рецепта"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • джоджен - 1 голяма връзка
  • девесил - 5 - 6 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън - 1 глава
  • зелен лук - 2 - 3 връзки
  • мазнина - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо порционирайте и подредете в тава върху накълцания зелен лук.

Обилно поръсете със сол, черен и червен пипер и разпръснете скилидки чесън.

Полейте с мазнина, разпределете стръкчетата джоджен и девесил, отново полейте с мазнина, 1-2 ч.ч. топла вода и сложете фолио.

Пъхнете всичко в умерено загрята фурна за 2 часа или до готовност на печеното агнешко.

Агнешкото печено с джоджен много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
47
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
Страхотно на вкус и аромат печено агнешко!
07.05.2022 20:52
Таня Атанасова
Таня Атанасова
Нарежете 4-5 връзки пресен лук,смесете с шепа ориз,джоджен,сол и малко копър за свежест на вкуса. Натрийте бутчето със сол,сух джоджен и червен пипер от всякъде. Сложете лука за подложка в пръстен гювеч, отгоре бутчето, захлупете и печете 2,5 часа на 180 градуса.Не му трябват други подправки и не слагайте вода!Поканете си приятели и му се насладете с по чаша хубаво домашно червено вино.
08.10.2014 09:09
1
2
Снежанка Симеонова
Снежанка Симеонова
Не обичам агнешко заради миризмата му.Реших да експериментирам и го приготвих с пресен чесън нарязан на ивици.Настъргах джинджифил,2 л мед,сол,джоджен цели листа,чер пипер,червен пипер,около 100гр краве масло нарязано на парченца.Смесих всичко и овалях добре месото.В тавичката сипах чаша вода и я завих с фолио.Получи се невероятно вкусно месце.
06.05.2014 04:33
1
1
Покажи всички подкоментари
Galka Koleva
Galka Koleva
благодаря за рецептата !
19.04.2014 17:07
4
Николай Лазаров
Николай Лазаров
Най-добрата рецепта за домашни (градски) условия...
По-добре, ако искате да стане си иска цяло агне, пещ и майсторлък.
16.01.2014 14:56
Галина Владимирова
Галина Владимирова
Получи се страхотно!! Аз добавих и червено вино
06.05.2013 10:21
Здравейте
Здравейте
Рецептата е страхотна. Получи се невероятно! Благодаря много за рецептата!
05.05.2013 15:14
1