Нарежете 4-5 връзки пресен лук,смесете с шепа ориз,джоджен,сол и малко копър за свежест на вкуса. Натрийте бутчето със сол,сух джоджен и червен пипер от всякъде. Сложете лука за подложка в пръстен гювеч, отгоре бутчето, захлупете и печете 2,5 часа на 180 градуса.Не му трябват други подправки и не слагайте вода!Поканете си приятели и му се насладете с по чаша хубаво домашно червено вино.
08.10.2014 09:09
1
2
Снежанка Симеонова
Не обичам агнешко заради миризмата му.Реших да експериментирам и го приготвих с пресен чесън нарязан на ивици.Настъргах джинджифил,2 л мед,сол,джоджен цели листа,чер пипер,червен пипер,около 100гр краве масло нарязано на парченца.Смесих всичко и овалях добре месото.В тавичката сипах чаша вода и я завих с фолио.Получи се невероятно вкусно месце.
06.05.2014 04:33
1
1
СТЕЛА
И, как бе Снежанке разбра че ти се е получило "невероятно вкусно" като не обичаш агнешко....?!?
05.05.2015 17:59
1
Galka Koleva
благодаря за рецептата !
19.04.2014 17:07
4
Николай Лазаров
Най-добрата рецепта за домашни (градски) условия...
По-добре, ако искате да стане си иска цяло агне, пещ и майсторлък.
16.01.2014 14:56
Галина Владимирова
Получи се страхотно!! Аз добавих и червено вино
06.05.2013 10:21
Здравейте
Рецептата е страхотна. Получи се невероятно! Благодаря много за рецептата!
По-добре, ако искате да стане си иска цяло агне, пещ и майсторлък.