Начин на приготвяне
Сваряват се свинските сърца в тенджера под налягане за 30 мин.
През това време печем чушките и патладжана на скаричка, ако имате чушкопек ще ви е по-лесно.
Обелваме и нарязваме лука на ситно, а картофите ги обелваме, измиваме и нармязваме на кубчета.
След като са се сварили сърцата ги оставяме леко да изстинат, за да успеем да ги нареже на парчета.
Разтапяме маста в тиган и запържваме лука, добавяме сърцата и картофите и готвим до полуготовност на картофите.
Нарязаните чушки и патладжан ги слагаме в тава, заедно с обеления арпаджик. Добавяме всички останали продукти- ориза, доматите и сготвените картофи със сърцата и лука, объркваме добре.
Подправяме с подправки, слагаме дафиновият лист, добавяме вода, да покрие продуктите и слагаме да се пече на 190 градуса до изкипяването на водата и готовност на ориза.