Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Овечеполска чорба със свински джолан и гъби

Овечеполска чорба със свински джолан и гъби

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Овечеполска чорба със свински джолан и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Тази супа ще ви стопли и в най-студените зимни дни, но с удоволствие бихте я хапнали и по всяко друго време"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр.
  • гъби - 300 г пънчета
  • чушка - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - 1/3 от връзката
  • сол - 5 с.л.
  • За застройка
  • кисело мляко - 300 г
  • жълтък - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме джолана и го слагаме да се вари в тенджера под налягане заедно със ситно нарязания лук и 2 с.л. сол.

След като заври водата, затваряме тенджерата и варим 30 мин.

Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на средно големи кубчета, моркова и чушката - на малки кубчета, пънчетата на гъбите ги режем на по- едри кръгчета.

След като се е сварил джоланът, го изваждаме от бульона и слагаме всички зеленчуци.

Махаме месото от кокала и го връщаме в бульона. Варим до готовност на зеленчуците.

Нарязваме магданоза и го добавяме малко преди да изключим чорбата.

След като позастине, добавяме сол на вкус и застройваме.

Разбиваме жълтъка с киселото мляко в купа, добавяме от чорбата във сместа и разбъркваме. Изсипваме бавно в останалата чорба бъркайки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: