Teлешко с праз

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Teлешко с праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Свинската кавърма ще намери сериозна конкуренция за сърцето ни в лицето на това ароматно телешко с праз"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 - 800 г
  • мазнина - 100 мл
  • праз - 6 - 7 стръка
  • чесън - няколко скилидки, по желание
  • домати - 4 - 5 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • ким - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на хапки сложете да се запържва в загряната мазнина.

Щом поомекне леко добавете нарязания праз, чесън, объркайте и прибавете настърганите или нарязани ситно домати.

Разбъркайте с червения пипер, черния пипер и счукания ким и сол на вкус.

Похлупете ястието плътно и оставете да ври на умерен огън, като от време на време доливате малко вода.

Трябва да остане накрая почти и само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: