Начин на приготвяне
Накъсайте карфиола на розички с големина, предпочитана от вас. Пуснете го във вряща подсолена вода за 7 минути и след това го отцедете добре.
В тенджерка изсипете сметаната и млякото и загрейте на среден до слаб огън. Овкусете със сол и прибавете натрошения Рокфор и сиренето Филаделфия. Бъркайте до пълното им разтваряне и накрая добавете 20 г от маслото и овкусете с белия пипер и индийското орехче. Разбъркайте добре.
На дъното на тавичка поставете останалото масло (на парченца) и наредете розичките от карфиол, поръсете ги със сол, ако е необходимо. Отгоре залейте със сос от сирена и върху него настържете сиренето Грюер.
Поставете във предварително загрята на 200-220 градуса фурна за 7-8 минути или до приятен златист загар.
Сервирайте предястието, като поръсите с магданоз и в компанията на стръкче пресен чесън.
Наслада за сетивата!