Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Песто от глухарче

Песто от глухарче

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Песто от глухарче
Снимка: Анонимен
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
3
"Уникално песто с листа от глухарчета, което ще накара дори италианец да си сипе допълнително"

Необходими Продукти

  • глухарче - 2 шепи листа
  • орехи - 1 к.ч.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • козе сирене - 4 - 5 кубчета
  • ленено семе - 1 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измиваме листата на глухарчето и ги накисваме в подсолена вода за 30 минути - да им падне горчилката.

В чопър или блендер слагаме отцедените листа, орехите, зехтина, сиренето, почистените скилидки чесън и лененото семе. Добавете и изстискания сок на лимона.

Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол допълнително!

Разбийте пестото до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин.

Подходящо е като сос за спагети и салати.

Пестото от глухарче е готово.

Забележка: По желание козето сирене може да се смени с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#178930
Потребител#178930
Изглежда вкусно ще го направя!
21.03.2017 19:37
3