Начин на приготвяне
Като начало листата от коприва се измиват и накълцават. Накъцва се и пресният лук. Сипват се заедно в тенджерка с малко вода и се задушават.
По желание може да се сложи и лъжица олио или малко мас. Междувременно настъргваме орехите.
Настърганите орехи добавяме към копривата и лука, като разбъркваме и леко запържваме след което добавяме и брашното - ако предварително сме изпекли брашното става още по-вкусно.
Към сместа се добавя вода така, че да стане гъста кашичка. Като поври разбиваме яйцата и ги добавяме във врящата каша. Когато яйцата са готови дърпаме от котлона и сервираме.
Рецептата е доста диетична понеже на цялото количество каша забъркана с 6 яйца се падат около 1750 к.кал, а се получава около 2 литра манджа.