Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Дърпана масленица

Дърпана масленица

Дърпана масленица
Снимка: Веселина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Тайната на вкусната масленица... ще си остане тайна, а междувременно опитайте нашата неповторима дърпана масленица"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 700 г
  • вода - 300 мл хладка
  • мая - 1 бр. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • Плънка
  • сирене - 350 г
  • масло - 60 г
  • олио - 60 мл
  • яйца - 1 бр. за мазане
  • сусам - за поръсване по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко тесто от посочените продукти и оставяме да втаса около 35 мин. След това с намаслени ръце разделяме на 8 топчета.

Всяко топче разпъваме, намазваме с разтопено масло и олио, поръсваме с натрошено сирене и завиваме.

Слагаме всички охлювчета в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка.

Оставяме да втаса втори път за 30 мин. Мажем с разбит жълтък и поръсваме със сусам. Печем в умерено загрята на 180-200 градуса фурна за около 30мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: