Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с нахут и телешко сърце

Салата с нахут и телешко сърце

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Салата с нахут и телешко сърце2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Интересна салата, която с лекота може да се превърне в лека вечеря и да не забравите да я поднесете с добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • телешко сърце - 1 бр.
  • нахут - 500 г
  • спанак - 500 г
  • моцарела - 2 бр. (250 г)
  • сол
  • зехтин
  • ябълков оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сърцето на възможно по-малки парченца, за да се свари по-лесно, тъй като телешките дреболии са по-жилави от свинските.

Вари се в тенджера под налягане около час, час и половина в подсолена вода.

Нахутът се накисва за една вечер и се вари също около час, но на бобовите култури не се слага сол във водата, в която се варят.

Спанакът се почиства, нарязва и измива. Моцарелата също се нарязва на малки парченца. Смесваме всичко в голяма купа. Овкусяваме със сол, зехтин и ябълков оцет и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: