Картофени рулца с кайма

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k20
Картофени рулца с кайма1 / 5
07/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции9
"Бърза идея за вечеря, с която лесно ще впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със ситно нарязания лук, подправките и киселото мляко (с него се разрежда леко каймата за сочност). Оставете настрани до момента, в който ще използвате.

Сварете картофите в подсолена вода, оставете ги да се охладят, обелете и настържете на ренде. Добавете към тях яйцето, черния пипер, посолете и прибавете брашното.

Омесете гъсто и лепнещо по ръцете тесто, поставете го върху обилно набрашнен плот, разделете на 9 равни части.

Всяка част разточвате на тънък пласт, разпределяте отгоре от плънката с кайма равномерно и навивате на солени рулца.

В голям дълбок тиган нагрейте олиото и добавете оформените рулца с кайма, пържите от всички страни, докато леко покафенеят.

В тава наредете запържените рулца и допичате за 15- 20 минути в предварително нагрята фурна на 200 °C.

Поднесете вкусните картофени рулца с кайма за обяд или вечеря.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: