Картофени рулца с кайма

22/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф877498188
"Бърза идея за вечеря, с която лесно ще впечатлите гостите си"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 428
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със ситно нарязания лук, подправките и киселото мляко (с него се разрежда леко каймата за сочност), оставете настрани до момента, в който ще използвате.

Сварете картофите в подсолена вода, оставете ги да се охладят, обелете и настържете на ренде. Добавете към тях яйцето, черния пипер, посолете и прибавете брашното.

Омесете гъсто, лепнещо по ръцете тесто, поставете го върху обилно набрашнен плот, разделете на 9 равни части. Всяка част разточвате на тънък пласт, разпределяте отгоре от плънката равномерно и навивате на рулца.

В голям тиган нагрейте олиото и добавете оформените рулца, пържите от всички страни докато леко покафенеят.

В тава наредете запържените рулца и допичате за 15- 20 минути в предварително нагрята фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Petia
Petia
18.04.2017 10:16
Рецептата е много вкусна и сполучлива. Но аз реших да не ги пържа, а да ги опека във фурната, получиха се много добре.
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв