Картофени рулца с кайма

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Картофени рулца с кайма
Снимка: Petia
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Бърза идея за вечеря, с която лесно ще впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • за картофената смес
  • картофи - 600 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 150 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • за каймата
  • кайма - 500 г смес
  • лук - 1 глава малка
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със ситно нарязания лук, подправките и киселото мляко (с него се разрежда леко каймата за сочност). Оставете настрани до момента, в който ще използвате.

Сварете картофите в подсолена вода, оставете ги да се охладят, обелете и настържете на ренде. Добавете към тях яйцето, черния пипер, посолете и прибавете брашното.

Омесете гъсто и лепнещо по ръцете тесто, поставете го върху обилно набрашнен плот, разделете на 9 равни части.

Всяка част разточвате на тънък пласт, разпределяте отгоре от плънката с кайма равномерно и навивате на солени рулца.

В голям дълбок тиган нагрейте олиото и добавете оформените рулца с кайма, пържите от всички страни, докато леко покафенеят.

В тава наредете запържените рулца и допичате за 15- 20 минути в предварително нагрята фурна на 200 °C.

Поднесете вкусните картофени рулца с кайма за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petia
Petia
Рецептата е много вкусна и сполучлива. Но аз реших да не ги пържа, а да ги опека във фурната, получиха се много добре.
18.04.2017 10:16
7