Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа със застройка

Пилешка супа със застройка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Всяка уважаваща себе си пилешка супа е със застройка, точно като тази тук"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - или бутчета
  • бульон - за пилешка супа
  • лук - 1 - 2 глави
  • картофи - 1 - 2 бр. (зависи от дозата)
  • моркови - 1 по желание
  • вода - 2 литра или по - малко, зависи от дозата
  • олио (по желание)
  • фиде - 1 - 2 топчета
  • сол - 2 к.л.
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява, обезкостява и се накъсва на средно малки парчета. В друга тенджера добавяте желаното количество вода, след това прибавяте месото, слагате и бульона след него.

Прибавяте нарязаните на малки кубчета лук, картофите и морковите (по желание). Оставяте да ври докато се сварят картофите и морковите. След като се сварят добавяте малко олио (по желание), сол, черен пипер (смлян) и фидето. Като се посвари фидето, махаме супата от котлона и изчаквате да изстине малко.

Правите застройката като в една купичка разбъркате 2 с.л. кисело мляко с 1 яйце и 2 с.л. брашно. Трябва да е хубаво разбъркано, за да няма бучки.

След това взимате малко от чорбата на пилешката супа и я добавяте към сместа за застройката, като изсипвате на тънка струя и бъркате постоянно.

След това изсипвате застройката по същият начин в пилешката супа, като гледате да е на тънка струя и да бъркате постоянно, докато изсипвате, за да не се пресече супата. След това сервираме пилешката супа.

Ако рецептата ти харесва, опитай и рецептите ни за класическа пилешка супа с фиде или тази пилешка крем супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С малки корекции се получи вкусна супа.
30.03.2024 13:31
Анонимен
Анонимен
Малката,виждам,че доста неточности допускаш.Свареното месо,не се добавя в началото на варенето на зеленчуците,защото месото ще се разпадне.(Освен,ако не е домашно!)А за застройката,както вече са ти споменали,по-сигурно е да сложиш само жълтък,за да не се пресече в момента,а и после,когато се затопля!
14.11.2023 23:08
3
3
Анонимен
Анонимен
Само да добавя :)
При застройката ( аз ) слагам само жълтъците :)
08.09.2023 16:14
2
Анонимен
Анонимен
Не видях магданоз, освен на снимката. По тоя повод ще ви кажа една подробност, която някои може и да не знаят. Когато се слага магданоза, супата трябва да поври малко с него. В противен случай, ако се сложи накрая има голяма вероятност пилешката супа да вкисне на втория ден.
27.04.2023 13:01
5
4
2
Покажи всички подкоментари
Потребител#261805
Потребител#261805
Нужно ли е да се отстранява водата от пилето преди да се продължи и да се добавят зеленчуците и бульона?
16.08.2020 19:50
3
ILijan Apostolov
ILijan Apostolov
Не е кой знае какъв трик и със сигурност го знаят доста потребители от страницата "готвач", но като се отдели белтъка от яйцето и дори малко да къкри, (ври) супата температурата като е изравнена почти на застройката, няма как да се пресече. Брашното, ако не е разбито добре и все пак има някаква бучица за да е фино и се предпази, може да се използва през телен цедник да се прекара с помоща на дървена лъжица.
10.02.2018 00:38
10
2