Плодова пита с ананас

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Плодова пита с ананас
Снимка: Паулина Стоянова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Божествен аромат и мек екзотичен вкус - такава е нашата плодова пита с ананас"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 сл.
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • ананас - 1 консерва шайби
  • шоколад - 50 г
  • за сиропа
  • вода - 2ч.ч
  • захар - 2ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваряме консервата с ананас и прецеждаме плода от компота. Разбиваме с миксер яйцата със захарта до получаването на кремообразна смес и захарта трябва да се разтвори. Добавяме олиото и киселото мляко, разбиваме добре.

Пресяваме брашното и бакпулвера. Преди да ги добавим към яйчената смес, трябва да подготвим тавичката. Вземаме тавичката, в която ще печем плодовата пита, слагаме хартия за печене, намазваме с малко олио и нареждаме ананасовите шайби върху хартията.

Продължаваме със сместа, добавяме брашното с бакпулвера и ванилията към яйцата и разбъркваме добре.

След като сме готови със сместа, изсипваме в тавичката върху ананаса и слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса. Печем около 30 мин.

Докато чакаме да стане плодовата пита си правим сиропа. Вода и захарта слагаме на котлона да поврят, докато захарта се разтопи. Бъркаме периодично. Оставяме да изстине.

След като вече е готова плодовата пита, оставяме 10 минути да поизстине и я вадим с хартията от тавата.

Обръщаме я внимателно, махаме хартията и я оставяме в тавичката, в която сме я пекли. Изсипваме сока от консервата и сиропа, който сме направили от водата и захарта. Трябва винаги едното да е студено, ако питата е топла, то сиропът трябва да е студен или обратното.

Оставяме я за едно денонощие да попие добре сиропа и да поомекне. Колкото повече престои, толкова по вкусно става. По желание поръсваме с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: