Вита баница с турски кори

Карина ТрендафиловаКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
23/03/2017
"Най-вкусната баница - за отличен резултат хапнете топа и с чаша студен айрян "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 595
  • Преглеждания за месеца489
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме олиото и едно от яйцата. С помощта на пасатор хубаво разбъркваме, за да поеме олиото. (По този начин имитираме майонезата, но самата баница не става така мазна.).

Добавяме 3 яйца и 6 лъжици от киселото мляко, заедно с изгасената в него сода. След като разбъркаме добре, прибавяме и натрошеното сирене.

Намазняваме тавата с олио.

Корите, които аз използвах, бяха 5 броя в пакет, големи и кръгли, по-плътни от нашите, но не и много дебели, достатъчно са за голяма тава.

Всяка кора намазваме с олио и разпределяме от сместа, като гледаме, нито да прекаляваме, нито да оставаме много празно място. Като завиваме корите не стягаме много.

След това приготвяме смес за заливката: към това, което ви е останало от сместа добавяме останалите две яйца и 2 големи с.л. кисело мляко. Заливаме равномерно, като внимаваме да не остане сухо място.

Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор, а баницата оставаме някъде на топло място за 10 минути. Печем за около 30 минути. Готовата баница завиваме с кърпа и обръщаме върху купички.

Хапваме топла с чаша айрян.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Vivian Angelova
Vivian Angelova
04.06.2018 17:22
Стана много вкусна.
0
0