Начин на приготвяне
В купа слагаме олиото и едно от яйцата. С помощта на пасатор хубаво разбъркваме, за да поеме олиото (по този начин имитираме майонезата, но самата баница не става така мазна).
Добавяме 3 яйца и 6 лъжици от киселото мляко, заедно с изгасената в него сода. След като разбъркаме добре, прибавяме и натрошеното сирене.
Намазняваме тавата с олио.
Корите, които аз използвах, бяха 5 броя в пакет, големи и кръгли, по-плътни от нашите, но не и много дебели, достатъчно са за голяма тава.
Всяка кора намазваме с олио и разпределяме от сместа, като гледаме, нито да прекаляваме, нито да оставаме много празно място. Като завиваме корите не стягаме много.
След това приготвяме смес за заливката: към това, което ви е останало от сместа добавяме останалите две яйца и 2 големи с.л. кисело мляко. Заливаме равномерно, като внимаваме да не остане сухо място.
Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор, а баницата оставаме някъде на топло място за 10 минути.
Печем за около 30 минути. Готовата баница завиваме с кърпа и обръщаме върху купички.
Хапваме топла с чаша айрян.
Витата баница с турски кори е готова.
Коментари