Агнешки момици на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешки момици на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ако знаете агнешките момици какъв деликатес са, нямаше да дадете на друг да ги опита даже"

Необходими Продукти

  • агнешки момици - 600 - 800 г
  • лук - 5 връзки пресен или кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - 2 броя по желание
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешките момици и ги накиснете за 2 часа във вода с оцет. Отцедете ги и ги бланширайте за 5-10 минути във вряща подсолена вода.

След това отцедете и нарежете по-едро. В сгорещеното олио задушете за 5 минути накълцания лук и чесън. След това добавете нарязаните чушки и задушете за кратко.

Прибавете подправките, объркайте и сипете в тава. Отгоре разпределете момиците и объркайте леко. Долейте виното и сложете да се пече в мерено загряна фурна до пълното омекване на агнешките момици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка: