Начин на приготвяне
Взимат се само млади крехки връхчета от коприва.
Копривата се измива под течаща вода и се слага в гевгир. Загрява се вряща вода и се изсипва в гевгира, само колкото да попари копривата.
Попарената коприва се изцежда и се нарязва на ситно.
В тенджера с вряща подсолена вода се пуска предварително сварения и отцеден бял боб, наситнената коприва и ситно нарязания пресен лук.
Добавя се маслото, зехтина и натрошеното фиде. Оставя се да поври десетина минути.
В малко хладка водичка се разтваря брашното и с непрекъснато бъркане се добавя към супичката. Намалява се температурата на котлона и се оставя да къкри още 5 - 10 минути.
Супата от коприва се подправя с черния пипер и сол на вкус, поръсва се със ситно нарязания магданоз и се поднася гореща.
Супата от коприва с бял боб е готова.