Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Пролетна манджичка с коприва и лапад

Пролетна манджичка с коприва и лапад

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Пролетна манджичка с коприва и лапад
Снимка: Елена Стойчовска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обожаваме пролетните манджи - толкова ароматни, толкова вкусни и толкова лесни за приготвяне"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • лапад - 500 г
  • коприва - 300 г
  • бяло вино - 50 мл
  • сол
  • пушен червен пипер
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно. В тенджера се слага около 100 мл. олио. Лукът се изсипва в сгорещената мазнина. Подправя се с куркумата и се оставя да се задуши.

Картофите и морковите се почистват и се нарязват на кубчета. Прибавят се към задушения лук. Разбъркваме, похлупваме и оставяме за кратко да се задуши. Добавям виното, около две чаши вода, разбърквам, внимавам да не загори и оставям на тих огън да се варят зеленчуците.

Пристъпваме към зеленията. Лападът и копривата се почистват. Лападът се нарязва на тънки, дълги ленти, копривата се нарязва на ситно. Добавят се към картофите и морковите. Разбъркват се и се оставят да се задушават. При необходимост се долива още една чаша вода.

Към готовото ястие се подправя със сол на вкус и пушен червен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: