Начин на приготвяне
Започнете с плънката, за целта нарежете всички продукти на ситно, оставете настрани.
В купа пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта, разбъркайте. В половинлитрова каничка налейте оцета, захарта, меда, содата и разбъркайте да шупне. Добавете затоплената леко газирана вода и олиото.
Започнете с помощта на шпатула да бъркате като наливате от водата, докато се усвои всичкото брашно.
Тестото трябва да е меко и да лепи по ръцете, добавете плънката и отново разбъркайте до усвояването ѝ.
В тавичка, постлана с хартия за печене оформете питката, направете с остър нож малки прорези тук-там отгоре на повърхността.
Полейте с 1 с.л. олио и поръсете със сусам и шарена сол. Печете на предварително нагрята на 200 градуса фурна до готовност.