Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Ципура на скара с бял и черен ориз

Ципура на скара с бял и черен ориз

АнгелАнгел
Новак
538
Ципура на скара с бял и черен ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Семпло, много изискано и уникално вкусно - защото заслужавате само най-доброто"

Необходими Продукти

  • ципура - 1 средно голяма
  • черен ориз - 50 г пълнозърнест
  • ориз - 50 г бял бисерен
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос
  • универсална подправка - вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и сваряваме двата вида ориз поотделно.

Докато варим ориза правим плитък разрез от хрилете до опашката на рибата и я пълним с резенчета лимон, овкусяваме я със соев сос и я слагаме да я печем на скара по възможност (може и на оребрен тиган).

Когато рибата е изпечена изваждаме резенчетата лимон и я слагаме в подходяща чиния, върху нея слагаме нови тънки резенчета лимон и гарнираме с ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: