Панирани охлюви

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
20/04/2012
"Няма причина всяка пролет да не се снабдявате със свежи охлюви. Ако знаете само какво вкусно мезе стават, когато са панирани "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 673
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • охлюви - сварени в желаното количество
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • царевично брашно - 1 равна с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 с.л. накълцан
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Предварително сварените и почистени охлюви подсушете добре. Посолете ги и ги поръсете с черен пипер.

Разбийте яйцата с бялото брашно, царевичното брашно, накълцания магданоз, сусама и пуснете охлювите да се овалят отвсякъде в панировката.

Загрейте мазнина за пържене, всеки охлюв вадете от панировката и пускайте да се изпържи до златисто.

Поднесете панираните охлюви с гарнитура от свежа салата.

Ръчно изработена керамична чиния ф30
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния ф30
12.99 лв.
Виж ››

Каквото и да приготвите, със сигурност ще бъде още по-вкусно, когато сте го подправили с любов и сте го поднесли в ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 7
4 4
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 15:53
Тази вечер ще панирам- досега със сусам не съм ги правила, но и това ще пробвам. Свекър ми ме зарина и тези дни- супа охлюви, салата охлюви, яхния охлюви сега ще бъдат панирани охлюви
3
0
цветослава киркова
Определено изглеждат много добре , с удоволствие ще си хапнем !
0
0