Начин на приготвяне
Шунката се нарязва на едри парчета, кашкавалът се настъргва, почистените и измити картофи се нарязват на кубчета по 2 см. Картофите се слагат в голям съд, заедно с 1/2 чаша вода. Задушават се 5 минути при пълна мощност на микровълновата, като се разбъркват 2 пъти.
Млякото се сипва в неголяма купичка. Чесънът се обелва, нарязва се на ситно и се добавя към млякото, заедно с индийското орехче, солта и черния пипер.
Вари се 1 мин при пълна мощност на микровълновата. Картофите се отцеждат и се сипват в малка тава, добавя се шунката и се залива с млякото.
Поръсва се с настъргания кашкавал. Тавата се слага на въртящата чиния и се пече 20-25 минути при 30% мощност на микровълновата (докато картофките станат златисто-кафяви).