Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Бяла риба с магданоз и майорана

Бяла риба с магданоз и майорана

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Бяла риба с магданоз и майорана1 / 2
26/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бяла риба - 600 г филе
  • масло - 2 с.л.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • магданоз - 2 с.л.
  • майорана - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - резени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, нарязаният лук, магданозът, майораната и виното се загряват 1-2 минути при пълна мощност на микровълновата.

Рибата се нарежда в плитка тава, подправя се със сол и черен пипер и се полива обилно с част от приготвената смес, Отгоре се нареждат лимонови резени.

Покрива се с фолио за микровълнова фурна, надупчено на няколко места, и се пече 3 минути при пълна мощност на микровълновата.

Филетата се пренареждат и се поливат с останалата смес. Пекат се още 2 минути. Оставят се да престоят 5-10 минути преди да бъдат сервирани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: