Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пикантни оплетки от свински флейки върху зеленчуци

Пикантни оплетки от свински флейки върху зеленчуци

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Пикантни оплетки от свински флейки върху зеленчуци
Снимка: Невена Блажева Иванова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8
"Кой е казал, че мъжете не обичат плитки? Изненадайте половинката си с тези оплетки и да не забравите да вдигнете наздравица за вкусната идея"

Необходими Продукти

  • свински флейки - 1.5 кг
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • печурки - 250 г
  • за маринатата на месото
  • универсална подправка - 2 с.л. пикантина
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
  • соев сос - 2 с.л.
  • пушен червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските флейки нарежете с дебелина около сантиметър. Измийте и подсушете. Направете марината от пикантината, черния пипер, виното, олиото, сока от лимона, меда , соевия сос. Потопете всяко парче в маринатата и поставете в подходящ съд. Покрийте с фолио и оставете за една нощ в хладилник.

Зеления лук и чесъна почистете и измийте. Морковите обелете и нарежете с белачка на тънки ленти. Гъбите, ако са дребни използвайте цели, а ако са едри нарежете на шайби. В подходяща тава намазнете и постелете хартия за печене. На дъното подредете зеления лук, чесъна и морковите.

От овкусеното вече месо вземете три парчета и забодете трите краища с клечка за зъби. Оплетете го като плитка , като в края отново забодете с клечка. Оплетете така всички парчета от свинските флейки, овкусени и престояли в марината.

Подредете оплетките върху зеленчуците, като между тях поставите парчета от нарязания кромид, а вътре в плетениците поставите парченца чесън, около тях подредете гъбите.

Посипете с пушен червен пипер, долейте вино и маринатата, завийте тавата с алуминиево фолио и печете във фурна на 180 градуса - два часа без да отстранявате фолиото. Поднесете оплетките топли. Ароматна вкусотия! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: