Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Картофен пай с пилешка кавърма

Картофен пай с пилешка кавърма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Картофен пай с пилешка кавърма
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
22/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вместо обикновената кавърма - опитайте нашето предложение за картофен пай с кавърма - ще предизвикате истински фурор"

Необходими Продукти

  • за пюрето
  • картофи - 1 - 1.2кг
  • сол
  • черен пипер
  • за кавърмата
  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 2 глава
  • червени чушки - 2 бр., печени
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • топено сирене - 4 - 5 парчета, за тост
  • за намазване
  • яйце - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки кубчета. Запържете ги в загрята мазнина. Добавете нарязания лук и след като се запържи, прибавете чушките и гъбите.

Накрая добавете доматеното пюре, размито с малко вода, и подправките. Оставете на котлона десетина минути и свалете.

Сварете картофите в посолена вода. Обелете и ги намачкайте с преса за картофи. Добавете сол и черен пипер на вкус. Една част от пюрето разстелете по дъното и стените на подходяща тавичка, намазана с олио.

Изсипете кавърмата. Върху нея подредете топеното сирене. От останалото пюре късайте топчета, леко ги разплескайте и подредете под формата на роза.

Намажете вкусния солен пай с разбитото яйце с прясно мляко и печете на 200 градуса около 35 минути или до златисто.

Оставете леко да се охлади и сервирайте.

Картофеният пай с пилешка кавърма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: