Начин на приготвяне
Нарежете месото на малки кубчета. Запържете ги в загрята мазнина. Добавете нарязания лук и след като се запържи, прибавете чушките и гъбите.
Накрая добавете доматеното пюре, размито с малко вода, и подправките. Оставете на котлона десетина минути и свалете.
Сварете картофите в посолена вода. Обелете и ги намачкайте с преса за картофи. Добавете сол и черен пипер на вкус. Една част от пюрето разстелете по дъното и стените на подходяща тавичка, намазана с олио.
Изсипете кавърмата. Върху нея подредете топеното сирене. От останалото пюре късайте топчета, леко ги разплескайте и подредете под формата на роза.
Намажете вкусния солен пай с разбитото яйце с прясно мляко и печете на 200 градуса около 35 минути или до златисто.
Оставете леко да се охлади и сервирайте.
Картофеният пай с пилешка кавърма е готов.