Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печени свински късчета

Печени свински късчета

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Печени свински късчета
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 4
23/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Ето такива рецепти обожаваме - месце, гъби, лук и .... мноооого червено вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 2 големи глави
  • гъби - 300 г
  • краве масло - 1 бучка
  • червен пипер
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското нарежете на късчета. Измийте и подсушете. Овкусете със сол и черен пипер.

Поставете го в глинена тавичка, налейте виното и полейте с олио. Похлупете със капак или завийте с алуминиево фолио.

Печете около час във фурната.

През това време нарежете гъбите на шайби и лука - на полумесеци.

Запържете гъбите със скилидка чесън и бучка краве масло, добавете и лука, запържете и него, в края прибавете и червения пипер, запържете за кратко, като внимавате да не прегори пиперът.

Отстранете от котлона. Изпеченото месо извадете от фурната и към него прибавете гъбите с лука, разбъркайте и поднесете ястието топло!

Печените свински късчета са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: