Шкембе с масло на фурна

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
21/04/2012
"Каквото и да казват чиновниците от Евросъюза, шкембето е велико мезе"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо47 003
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата93
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 500 г почистено и сварено
  • чесън - 3 броя
  • масло - 125 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - сладък и лют по желание
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително добре свареното шкембе нарежете на тънки ленти.

Загрейте половината масло в тиган, запържете накълцания чесън за 20 секунди и сложете шкембето да се запържи за 1 минута.

След това го прехвърлете в тавичка заедно с мазнината и овкусете с всички подправки на вкус.

Поръсете обилно с кашкавал и пъхнете да се запече в силно загряна фурна.

Рейтинг

5 10
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Svetoslav Stoianov
Svetoslav Stoianov
19.09.2017 16:54
А това на снимката са дебели свински черевца!
0
0
Надежда Христова
Надежда Христова
05.03.2014 20:31
А какво се случва с другата половина от маслото?
13
0
Артелчик
Артелчик
30.10.2015 10:25
А другата половина от маслото се прибира за следващото шкембе.
1
0