Точената бабина торта

Мария СимоваМария СимоваГуру114158107614
28/03/2017
"Колкото по-тънко я разочите, толкова по-вкусна ще е бабината точена торта "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128 471
  • Преглеждания за месеца1278
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте. След като шупне, я добавете към разбитите яйца, захар, сол и олио, замесете меко тесто, като добавяте от брашното.

Разделете тестото на 8 равни части и оформете на топки, разточете ги на кръгли кори и изпечете в тава, намазана с олио, на умерена фурна до порозовяване.

Пригответе си крема, като отделите 300 мл от млякото, към него добавете разбитите яйца със захарта и ванилиите, добавете брашното и разбъркайте до гладка смес.

Останалото мляко поставете на слаб огън да заври, добавете кремообразната смес на тънка струя при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Сглобете тортата, като редувате една върху друга кори, обилно намазани с крем, като леко притискате блата, за да не се образуват кухини.

Оставете сглобената торта да омекне, като изрежете отстрани, за да се изравни.

Намажете тортата с крем и поръсете със счукани орехи.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Albena Kamenova
Albena Kamenova
21.11.2018 11:25
Според мен содата трябва да е амонячна, не сода бикарбонат
9
1
Потребител#202609
Какво ще рече брашно за меко тесто? Има новаци, които няма да разберат за какво става дума! Моля посочете количеството брашно, използвано за рецептата!
28
7