Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме гъбите на жулиени. В съд с капак разбъркваме олио, бяло вино, оцет и съвсем малко лимонена киселина, изсипваме гъбите в съда и слагаме на котлона, покриваме ги с капака и ги разбъркваме през 2-3 минути докато се задушат (около 25 минути).
Докато гъбите ни са на котлона, в малък съд разбъркваме бяло вино, олио, чесън на прах, сол, захар, черен пипер (всички подправки се добавят на вкус).
Когато гъбите се задушат се изцеждат и охлаждат, след като сме сигурни, че са охладени ги изсипваме в съда с маринатата, разбъркваме ги старателно, запечатваме съда и ги оставяме в хладилника за минимум 5 часа.
Сервираме охладени, като при сервиране наръсваме пресен копър. Сервират се охладени.