Начин на приготвяне
Пресейте брашното и в кладенче от него сипете зехтина.
С пръсти втрийте зехтина в брашното, а след това прибавете маята предварително разтворена в топлата вода. Накрая добавете солта и захарта и замесете меко тесто, докато се поеме брашното.
На плот поръсете брашно и доомесете тестото с още малко брашно да не лепне. Тестото поставете в намазнена с олио купа, покрийте с кърпа и го оставете да втаса, докато удвои обема си.
Разделете втасалото тесто на 12 части. Оформете малки топчета с големина на яйце. Подредете малките хлебчета в тава върху хартия за готвене, намазана с малко зехтин. Оставете ги отново да втасат и намажете с разбит жълтък.
Върху хлебчетата отгоре прокарайте остър нож и направете малък прорез. Накълцайте на ситно китка магданоз.
Пресовайте две скилидки чесън и смесете с магданоза, може да добавите и щипка сол.
Добавете меко краве масло и разбъркайте. Разпределете по малко от тази смес във всеки прорез на хлебчетата.
Хлебчетата изпечете на 180 градуса в загрята фурна до леко зачервяване.
Малките магданозени хлебчета са готови.