Франзела

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Франзела
Снимка: Juliya
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Хрупкава франзела - перфектна за похапване или за приготвяне на сандвичи"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 20 г
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • вода - 530 мл
  • олио - 3 с.л.
  • мляко - 1 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и млякото. Прибавя се олиото. Брашното се пресява със солта и захарта.

Смесва се всичко и се меси тесто. То отлежава 20 минути. Разделя се на топки, окръгляват се и се оставят да починат 10-15 минути.

Оформят се фитили с дължина около 55 см или с дължина колкото тавата ни. Оставят се да втасат 40-45 минути. Печем на 230-250 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: