Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Италианска закуска с франзела и бешамел

Италианска закуска с франзела и бешамел

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Италианска закуска с франзела и бешамел1 / 2
09/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • франзела - 4 филийки
  • жълтъци - 4 бр.
  • масло - за намазване на филийките
  • сол - на вкус
  • ЗА БЕШАМЕЛА
  • масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • индийско орехче - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си 4 филийки от франзела с дебелина около 3 см.

Във всяка филийка издълбаваме плитко кладенче и я намазваме с масло. Запичаме филийките в огнеупорен съд до зачервяване.

Запълваме всяко кладенче на запечените филийки с по 1 жълтък и леко посоляваме.

Приготвяме си соса, като загряваме маслото и при непрекъснато бъркане прибавяме брашното, което се запържва до карамелен цвят.

Добавяме прясното мляко на струйка с разбъркване и оставяме на умерен котлон до сгъстяване на бешамела.

Готовият сос сваляме от котлона, поръсваме с настъргания кашкавал и индийското орехче и посоляваме.

Запечените филийки заливаме с бешамела и печем в умерена фурна, без да допускаме жълтъците да се втвърдят много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: