Спагети с бекон и сметана

Елена СтойчовскаЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
30/03/2017
"Семпло и по италиански - спагети с бекон и сметана! Наздраве!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 276
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заложила съм на пълнозърнестата паста, тъй като е по-диетична и с малко по-интересен вкус.

Спагетите се поставят във вряща подсолена вода и се варят според указанията на опаковката.

Лукът се нарязва на ситно. Чесънът се нарязват на жулиени. Беконът се нарязва на кубчета. Лукът, чесънът и беконът се задушават в маслото в касерола, докато беконът придобие златист цвят.

Спагетите се отцеждат от водата. Прибавят се в касеролата, разбъркват се и се изсипва сметаната. Спанакът се нарязва на лентички и се прибавя към сместа.

Отново се разбърква и се добавят разбитите във водата сурови жълтъци. Ястието се разбърква внимателно, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от котлона.

При поднасяне можете да поръсите с настърган пармезан.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар