gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Пълнен заек с ориз и гъби, печен с фолио

Пълнен заек с ориз и гъби, печен с фолио

ЛидияЛидия
Новак
171344883
Пълнен заек с ориз и гъби, печен с фолио
Снимка: Лидия
1 / 4
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
"Няма да намерите по-вкусен пълнен заек на фурна, обзалагаме се на каса бира"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвате дреболийките в тиган, след това добавяте гъбите, като се запържат добавяте лука и морковите да се задушат.

Прибавяте към тях 200-300 мл. вода, червен пипер, 1 ч.л. сол и ориза. Оризът като набъбне прибавяте доматено пюре и подправките черен пипер, девесил и джоджен.

Заека подправяте със сол, черен пипер и намазвам със свинска мас, защото заешкото месо е сухо. Напълвате коремната кухина на заека с плънката и зашивате с конец.

Остатъка от плънката изсипвате в тавата и доливате вода да равни на половината заек.

Покривате с фолио и печете пълнения заек във фурна на 200 градуса близо 2 часа.

Пълненият заек с ориз и гъби, печен с фолио е готов.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: